De ce acest blog Serena?

Din ce in ce mai multe familii tinere aleg sa isi creasca copiii in aer liber, intr-un mediu relaxant, in natura si resping traiul la bloc. Sa locuiesti la casa devine tot mai mult un „statement”, o perceptie asupra vietii si o raportare la valorile ei.

De aceea cartierul Serena, construit de noi, reprezinta o alternativa. Este cel mai mare cartier rezidential din Timisoara, cu 450 de case individuale, cu gradini de peste 600 mp fiecare, si chiar de 1000 mp. Casele construite de noi sunt case mici, de 120 mp utili, in regim de parter plus mansarda sau chiar doar pe parter, astfel ca nu sunt cheltuieli mari de intretinere mai ales ca, in acesti 5 ani, de cand am construit prima casa in Serena, am investit continuu in utilitati si fiecare casa este bransata la gaz. Incalzirea nu este o problema. Retea de apa este legata la reteaua orasului Timisoara.

Construim case cu suprafete utile de 120 de metri patrati, in regim de parter sau parter plus mansarda. Toate cele 40 de modele de case pe care le punem la dispozitia clientilor nostrii au suprafata de 120 de mp utili, sau chiar mai putin. Noi credem ca este suficient pentru a locui decent.

Clientii nostri nu cumpara o casa pentru o suma de metri patrati, nici pentru ideea de lux, cu piscine acoperite, living-uri de peste 100 mp, camere pentru fitness , dressing-uri uriase etc. Toate aceste aspecte nu sunt decat apanajul si expunerea puterii financiare de care am vrea, bineinteles, cu totii sa ne bucuram intr-o zi. In plus, acestea atrag costuri si mai mari de menaj, de necesitatea existentei unui personal auxiliar de tipul „femeia care ne ajuta la curatenie”, „domnul care ne curata piscina” sau „firma care ne asigura arhitectura peisagistica”.

Cand vorbim de Serena vorbim despre un cartier cu case normale, pentru oameni obisnuiti, care aleg intre a locui la bloc si a locui la casa bazat nu atat pe resursele financiare ci pe modul in care se raporteaza la viata si cum aleg sa o traiasca. Pentru acesti oameni construim case in Serena, un cartier care va cuprinde 450 de case, cu 100 deja construite si locuite.

Viziunea cu care am pornit constructia cartierului de case Serena se regaseste cel mai bine in afirmatia arhitectului Luis Barragan: „Orice opera arhitectonica care nu exprima serenitate este o greseala”. Aceasta serenitate inseamna pentru noi liniste, relaxare si petrecerea dupa-amiezilor cu familia si cei cativa prietenii, in aer liber.

Construim case mici, cochete, cu accent pe functionalitate la interior, pe compartimentarea eficienta in 120 de metri patrati, pe calitatea materialelor folosite si pe supravegherea atenta a constructiei cu ingineri si specialisti in constructii cu experienta. Dotarile sunt, desigur, minimale dar decente, astfel incat casele sa fie affordable pentru oricine alege sa cumpere o casa in locul unui apartament. In plus, ca dezvoltator, am facut eforturi pentru a aduce toate utilitatile necesare, iluminat stradal, pavarea strazilor etc.

Piata imobiliara din Timisoara a reactionat pozitiv la conceptul sub care este construit acest cartier, dovada stand in cele 100 de case deja construite in Serena. Aici locuiesc familii tinere, cu copii intre 1 si 5 ani, care s-au format intr-o comunitate de oameni inteligenti, cultivati si modesti, proveniti, in general, din mediul IT si care, dincolo de orice campanie de marketing si de slogan, ne-au investit cu increderea lor. Tot ceea ce ne-am propus in ultimii 5 ani, de cand am inceput constructia cartierului, s-a realizat in proportie de 90% dincolo de orice contract, strict pe increderea personala si reciproca intre noi, ca dezvoltatori si clientii nostrii.

Pentru ca ne-am decis sa fim mai prezenti in mediul on-line cu tot ceea ce facem in cartierul Serena si sa comunicam mai eficient cu clientii nostrii actuali si viitori, am decis sa pornim acest blog.

Atat noi, cat si cei 100 de clienti care locuiesc in Serena, credem ca a sta la casa inseamna sa ai o curte suficient de mare, cu flori, sa ai un hamac, un catel sau o pisica, sa faci un barbeque in week-end cu cativa prieteni apropiati, sa stai iarna langa semineu sau primavara sa privesti in liniste, departe de agitatia orasului, cum infloreste un mar. Toate acestea sunt lucruri pe care nu le faci niciodata la bloc.

De aceea ii invitam pe toti cei care cred, la fel ca noi, in aceleasi lucruri, sa urmareasca acest blog.

Lasă un comentariu